Staldstafetten

Del 16

Af Camilla Kirk Jensen, Greve - Januar 2019

Først skal Charlotte have tak for at sende stafetten videre til mig, jeg vil med glæde dele en del af min kaninhistorie og jeg vil forsøge at gøre den kort! ??
Mit navn er Camilla Kirk Jensen, jeg er 24 år gammel, bosat i Greve på Sjælland og indehaver af ”Klundtes Hopkaniner”.
Til dagligt er jeg ved at uddanne mig som Social – og sundhedsassistent, da arbejdet med mennesker ikke blot vækker min interesse, men også fanger mit hjerte. I min fritid bruger jeg tid med mine nærmeste, min hund og selvfølgelig mine kaniner.

Jeg har hoppet med kaniner siden 2007, hvor jeg også første gang blev medlem af DK.
Dengang havde jeg en håndfuld kaniner, hvor nogle var fra den fritidsklub jeg gik i og andre fra dyrehandleren eller kæledyrsavlere. Jeg hoppede i haven ved min mor, sammen med 2-4 veninder, som gladeligt kom med deres kaniner i dukkevogne og andet, for at få nogle gode timer.

I 2007 fik jeg også mit første kuld unger, hvor jeg beholdte en enkelt fin madagascar hun fra og det var egentlig hende der for alvor startede min interesse for kaninhoppen, til trods for, at hun intet lysende talent var. Meningen var at jeg allerede i sensommeren 2007 skulle have startet mit første stævne, men grundet et stort udbrud af myxomatose, blev det dog ikke til mere i den omgang.
I 2011 blev jeg fristet til at købe en hollænderunge af Lisa Hein og i den forbindelse blev jeg igen meldt ind i DK og jeg startede kort efter mit første stævne i Roskilde.
Efterfølgende tog det fart. Min far og min faster kørte Sjælland tyndt for, at jeg kunne komme til stævnerne og jeg fik hurtigt nogle rigtig gode veninder blandt hopperne. Mange af disse venskaber holder heldigvis ved endnu og fællesskabet er en af de ting jeg sætter særlig pris på i kaninuniverset!

I 2012 tilbød Mia Hansen mig at købe det, der skulle ende med at blive min første rigtige hopkanin. Leeds Prince Bjørkvin (som han hed) og jeg hev en del placeringer hjem i løbet af hans hopkarriere og vi blev blandt andet samlet vinder af USM 2013, hvilket stadig er et af mine klareste minder. Bjørkvin nåede i elite på både lige, kroget og højde, og så var han far til den første champion jeg fik i stalden!

Bjørkvin var en lille og lynhurtig vædderblanding på knap 1,6 kg og jeg har stadig en svaghed for de små og hurtige hopkaniner, til trods for at der er sneget sig en del forskelligt ind igennem årene. Udover fart, betyder personligheden hos kaninerne nemlig meget for mig. Jeg elsker alle deres forskellige særheder og muligheden for at arbejde med flere forskellige kaniner, så jeg på den måde kan udvikle mig som fører og tilpasse min føring, afhængig af kaninen og dens behov.
Mine kaniner bor lige nu på altanen hos min far, hvor jeg har 21 bure og et par løbegårde. Men meget snart står vores helt nye lille stald klar hos min farmor (som bor 5 minutter herfra), hvor jeg i forvejen har mine spring og øvrige løbegårde. Jeg glæder mig meget til, snart at have græsplænen lige ude foran burene igen.
Jeg træner sjældent med mine voksne hopkaniner, da de i højsæson er med til, i hvert fald 2 stævner om måneden, men jeg håber på, at kunne få trænet lidt oftere, når kaninerne flytter og jeg igen har bedre mulighed for regelmæssig træning. Ligesom med os mennesker, tror jeg nemlig på, at kaninerne har godt af et aktivt liv.
Jeg deltager i stævner i hele landet og har i 2018 også haft min debut i Sverige.
Uanset hvor jeg deltager i stævner henne, forsøger jeg altid at suge så meget læring til mig som muligt. Jeg synes det er spændende at opleve, at selvom vi alle har den samme hobby, så har vi mange forskellige måder at gøre tingene på. Jeg mener at samarbejde med andre lande og landsdele kun er med til at styrke os.
I 2014 kunne jeg kalde mig kaninhopdommer, noget jeg skulle overtales lidt til, men som jeg efterfølgende er blevet rigtig glad for, da det at stå med det ekstra ansvar og ansigt udadtil tiltaler mig og samtidig styrker mig udenfor kaninhoppen.
Jeg er siden min start blevet hopansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Kaniner, sammen med Tanja Pedersen og fornyelig også medlem af Danmarks Kaninavlerforenings Hopudvalg, hvilket jeg er meget beæret over. På den måde føler jeg, at jeg kan være med til at fastholde og forbedre det vi alle brænder for, nemlig kaninhoppen.

Mere infomation om mit hold og samarbejde med kaninerne, kan både findes på min hjemmeside www.klundtes.weebly.com, på min facebookside ”Klundtes Hopkaniner” og på Instagram under @Klundtes.

Til slut vil jeg nyde endnu en gang, at høre en af mine tætteste veninder gennem hoppen, fortælle hendes historie med kaninerne og derfor vil jeg gerne sende staldstafetten videre til Camilla á Argjum, som er indehaver af Stampegårdens Kaniner.





Skriv til
Hopudvalget



© Copyright - Hopudvalget.dk
Design og layout: Maria Banke og Rasmus Bjerner
Der tages forbehold for fejl og mangler.