Staldstafetten

Del 13

Af Dorthe og Emma Veggerby Laustsen - November 2015

Så blev det vores tur til at skrive til staldstafetten. Vi hedder, Dorthe og Emma Veggerby Laustsen, og er 43 og 14 år, og vi har hver vores stald under navnene Kaninstalden og Stald Veggerby.

Vores historie starter tilbage i år 2003, hvor jeg (Emma) fik mine to første kaniner i min 2 års fødselsdagsgave, disse kaniner var dog ikke nogen succes for nogen af os, da de ikke var i nærheden af at være tamme. Dem havde vi i et stykke tid, inden vi gav dem videre til en nabo, som ikke skulle bruge dem som kælekaniner.

Den første rigtige kanin vi fik, fik vi ude ved Grete Stick, en madagascar dværgvædder ved navn Stampe. Stampe fik vi, mens vi ventede på at vores anden kanin blev gammel nok til at flytte hjem til os, så der gik ikke lang tid, inden vi fik vores anden kanin fra Poul-Erik og Jytte Byrialsen. Den var en sort kappetegnet dværgvædder ved navn Plet.

Vi hyggede os meget med vores to kaniner, og fik hurtigt anskaffet bure som blev placeret i vores lille skur i vores baghave, men antallet af kaniner forblev på de to, lige indtil at Dorthe så en japanertegnet. Hun fik hurtigt sin første japaner. Vi fik hurtigt øjnene op for udstilling, og vi fik købt de første udstillingskaniner nede hos Brian Mortensen. Udstillingskaninerne begyndte herefter at blive en del af vores dagligdag.

Vi blev meldt ind i Racekaninforeningen Vesthimmerland, og derefter begyndte vi at gå til udstillinger, som vi begge to blev grebet af, og så måtte jeg (Emma) også have mine egen udstillingskaniner, så jeg fik mine første ræverøde hermeliner, som vi købte nede ved Bodil og Anton Dam, men da kærligheden pludselig faldt over de vildtgrå dværgvæddere, gik det hurtigt med at få avlen i gang hos dem.

Efter at have udstillet kaniner i godt 9 år, begyndte vi lige så stille at åbne øjnene for kaninhop efter Cilia Bisgaard Ebbesen, fik sin første hopkanin. Mange ’træninger’ fik vi lavet med mine udstillingskaniner, som ikke gad at hoppe. Vi fik dog kontakt til Kirsten, som mente at vi skulle have fat i en rigtig hopkanin, så vi kørte en tur ned til hende, hvor vi så fik den første hopkanin med hjem. Der gik ikke længe inden Storm og jeg havde vores debut på stævnebanen, herefter begyndte vi bare at blive mere og mere bidt af kaninhoppen, og efter Dorthe fik sin første hopkanin, gav vi langsomt slip på udstillingen, og havde til sidst ikke flere udstillingskaniner tilbage. De blev nemlig skiftet ud med hopkaniner.

Vi er nu oppe på et antal af 20 aktive hopkaniner, som vi personligt vælger efter afstamning og temperament, vi er super glade for at være medlem i sådan et fantastisk fællesskab, som vi har i hopverdenen, hvilket også er en af de største grunde til, at vi stadig nyder at være med.
Skriv til
Hopudvalget© Copyright - Hopudvalget.dk
Design og layout: Maria Banke og Rasmus Bjerner
Der tages forbehold for fejl og mangler.