Staldstafetten

Del 12

Af Christina - Februar 2014 (skrevet medio 2013)

Mit navn er Christina Andersen, og jeg er 18 år gammel.
Min kærlighed til kaniner startede da jeg var 5 år gammel, og var ude at vælge min første kanin hos en bondemand.
Ninus blev kaldenavnet til min Sallander-farvede hankanin. Han blev 9 år gammel, og da jeg mistede ham, så besluttede jeg at holde en lille pause.
Et års tid efter kom interessen igen, og jeg fandt ud af en avler ved navn Thomas Andersen avlede min yndlingsrace: Dværgvædder.
Han boede ude i Vedde, og det var kun 5 min fra mig af. Der udvalgte jeg en sort kappetegnet hankanin og en S/G Japanertegnet hunkanin.
Darling som er den sidstnævnte har jeg stadig..

Selve interessen for hoppen startede i 2008 hvor jeg var på Roskilde Dyreskue. Jeg så længdekonkurrence, hvor Signe Skelbæk og Mette Wind dystede om første- og andenpladsen. Jeg var dybt opslugt af det, og besluttede at skulle hjem til mine egne kaniner for at træne dem.
Der blev gjort mere ud af det med nogle dyreskuer, hvor der også var hop, og i 2010 meldte jeg mig ind i DK.
Startede første stævne i januar 2010 sammen med Anna Ravn, og kom hjem med en pind til første stævne.

Grunden til at jeg fortsat er med hoppen er hverken at jeg har elitekaniner eller fordi jeg satser på at købe nogle.
Det er sammenholdet til de mange dejlige piger der gør det! Det er så hyggeligt, og der dannes gode venskaber.
Det skal dog ikke udelukkes, at jeg selv ender med en elitekanin en dag, men det bliver ikke udefra. Så nu må vi se om jeg sammen med min "kaninpartner" Tanja Skou Pedersen kan avle nogle fine hopkaniner i fremtiden.

Jeg er medlem af Midt- og Vestsjællands Kaninavlerforening! En forening som jeg er meget tilfreds med at være medlem af.
Der er blevet spurgt, hvordan vi har fået så mange medlemmer på det seneste, og det er faktisk ikke fordi vi har reklameret med noget specifikt.
Medlemmerne er bare kommet af sig selv, og jeg vil mene, at det der tiltaler dem er, at der bliver lyttet til hver enkel medlems forslag. Selvfølgelig bliver der nød til at være nogle der tager de store beslutninger. Men ofte er det medlemmerne der i fællesskab afgør evt. klasser til stævner, og lignende.
Der er enormt god stemning i vores forening, og der deles erfaringer. Vi vil altid hjælpe hinanden uanset hvor erfaren man er, så kan man altid lære noget nyt. Så er der også blevet spurgt om hvordan det er at have været med til at starte en forening op. Og det kan jeg ikke tage æren for fordi det er faktisk Anna Ravn og Maria Lund Jørgensen der sammen med Allan har fået det videre. Men at jeg så er blevet en større del af det senere er da en stor ære! Jeg er begynde at være en del af at arrangere stævnerne, og er i gang med hopdommeruddannelsen. Men den person som vi skal takke for der overhovedet kom hop ind i MV, det er Allan Larsen! Et STORT tak til dig for at have gennemført dette, og givet så meget glæde for os medlemmer.

Jeg ønsker at give hopstafetten videre til Tanja Skou Pedersen.
Hun er en stor del af at jeg stadig er med til stævner.
Skriv til
Hopudvalget© Copyright - Hopudvalget.dk
Design og layout: Maria Banke og Rasmus Bjerner
Der tages forbehold for fejl og mangler.