Staldstafetten

Del 11

Af Charlotte Christiansen - September 2013 (skrevet primo 2013)

Lisa Hein, der blandt andet har de dejlige kaniner Nidus og Nardus, der er efterkommere af familien Nimse, har givet stafetten videre til mig, selv om jeg efter omkring 19 år med kaninhop desværre er ved at takke farvel til kaninhop – på konkurrenceplan i hvert fald – på grund af de voldsomme omstruktureringer, der sker på mit job og med mit liv i øvrigt.

Så jeg vil gerne bruge min stafet til kort at fortælle om den pragtfulde Nimsefamilie, der både har efterkommere overalt i landet og efterkommere født i 2004-2012 hos mig!

Nimse, som var vildtgrå med lodrette ører, blev købt i en dyrehandel på Nørrebro i 1994, og hun og jeg boede i min 2-værelses lejlighed på Nørrebro, hvor hun var i bur om dagen, når jeg ikke var hjemme, og løb frit, når jeg kom hjem. Hun nappede i mit bukseben, men kun i buksebenet, når jeg kom for sent hjem!! Men ellers var hun verdens kærligste ven.

Nimse blev elitehopkanin i baner og længde og Sjællandsmester flere gange. Hun fik unger én gang og ventede med at føde dem, til jeg stod op og kunne se på! Ungen Nimrenudden fik fantastiske efterkommere i Great Champion Puk, Great Champion Lillebror Affe og elitekaniner i mindst 2 grene Nimsebarnet og Nøp, hvor det bemærkes, at Nøp blev eliteklasseret i både baner og højde EFTER, at han blev blind på det ene øje på grund af grå stær!!

Disse kaniner måtte der avles videre på! Nimse inklusiv 4. generation flyttede fra Nørrebro med mig og fik deres eget værelse i Askerød i Hundige samt en udendørs terrasse at løbe rundt på!

I 4. generation kan særlig fremhæves, at Affe og Puk ved mit eneste ups-kuld fik Noppelille, en enkelt unge, og at Nøp fik de senere elitekaniner Nathasja og Nobel.

Affe blev så bevidst parret med Nathasja, og 4 ud af 5 af disse unger blev eliteklasserede. Blandt andet fik de Great Champion Notte, som Emilie Lyngholm købte af mig, da hun kun var 9 år, selv om han var den vildeste kaninunge, jeg nogensinde har haft! Notte behøver ikke nogen nærmere præsentation, for han var bare helt fantastisk!

En anden af ungerne hed Ninims, og hun blev parret med Ulla Jensens Buller, hvilket gav 6 unger, hvoraf 4 blev eliteklasserede (1 var i svære klasser, og 1 blev stjålet fra dens ejer). En af de fire eliteklasserede kaniner var Pernille Q. Reckeys Great Champion Nicodemus, som heller ikke behøver nogen nærmere præsentation! En kanin, der elskede publikum og tilskuere så meget, at han hoppede bedst, når alle havde aet ham inden!

Nimse inklusiv 6. generation var på dette tidspunkt flyttet til Albertslund, hvor de havde en hel anden etage i et hus samt en tagterrasse som deres bopæl. Om sommeren havde de også en lille have, og i denne have ligger Nimse stadig begravet… Hun døde i mine arme, totalt fredfyldt og roligt, da hun var 9 år gammel… Dagen før havde hun hoppet nogle små hop og nydt det..

En anden af Ninims’ unger hed Nicky, og han blev parret med Noppelille – og de fik så Lisa Heins fantastiske Great Champion Nidus, der senere har fået Nardus og en hel masse andre lækre efterkommere!

Familien Nimse, som har været helt oppe på 38 kaniner hos mig, flyttede den 1. april 2007 til Sundby på Falster, hvor de nu har deres eget hus med både indlagt vandhane og lys, i tæt tilknytning til mit hus, så man kan gå ud til dem indefra mit hus. De bor i indendørs bure, og rovdyr kan ikke komme i nærheden af dem, så de er meget trygge.

Familien Nimse består så på nuværende tidspunkt en enkelt fra 4. generation, Affes søn Nope på 9 år, og en hel masse fra 5. til 9. generation af Nimserne, hvor de yngste er født i 2012.

Jeg har bevidst i alle årene sørget for at avle kaniner, der er sunde, søde og aktive. Det har betydet, at jeg har haft et par enkelte kaniner, der ikke har haft det temperament, jeg kan lide, og de er aldrig blevet brugt i avl, men blevet hos mig, fordi jeg som voksen godt kan håndtere en kanin, der er lidt hidsig, uden at komme til skade.

Til gengæld har jeg et væld af meget kærlige kaniner! Nadal, 5 år og sort dværgvædder med hvide hår, tager nok prisen ved hver eneste dag at hænge ud af vinduet i hans bur, indtil jeg har sørget for at nusse ham grundigt på næsen!

Men den nyeste generation, børnebørn af Nicodemus, er lige sådan! Hr. Nielsen er en flot lysegrå dværgvædder og klart hans bedstefar op ad dage, for han sidder sjældent stille i buret, men knokler muntert rundt. Hans søstre, Narni, (I)niesta og Nummer To, der er henholdsvis vildtgul, vildtgrå og vildtblå med to hvide prikker på det ene øre, er også nogle store kælepotter!

Og så er der også børnebørn af både Notte og Great Champion Mr. Playboy Bunny – Nasa og Ninja, der er spættede i brun og hvid som deres far, Pina Kolada, og Noppen, der er smukt brun som hendes bedstefar på mødrene side, Nobel. De er alle tre ret tændte kaniner, der er meget venlige, men en anelse svære at holde fast på!!

Og hvor går vi så hen med det? Ja, vi håber meget, at det bliver forår i det her herrens år 2013, for foreløbig har Falster været dynget til med sne og isnende kulde til udgangen af marts! Men så lukker vi forhåbentlig op for goder fra haven, hvor jeg har mælkebøtter, lidt brændenælder og dejlige, usprøjtede æblegrene, når det altså bliver forår!

Og så håber jeg også, at der i hvert fald et par gange kan blive muligheder for hopopvisninger. Faste punkter plejer at være opvisninger på Brogaarden i Hørsholm eller Gentofte samt opvisning i forbindelse med Græsted Veterantræf, hvilket de to sidste år har bundet mit liv sammen på en herlig måde – jeg er opvokset med glæden for veteranbiler, og på Græsted Veterantræf er der så både veteranbiler og kaninhop!
Skriv til
Hopudvalget© Copyright - Hopudvalget.dk
Design og layout: Maria Banke og Rasmus Bjerner
Der tages forbehold for fejl og mangler.