Vejledning og eksempler på bedømmelse

Denne side vil blive brugt til vejledning i bedømmelse og eksempler på bedømmelse. Siden vil løbende blive udviddet.


Fejl

Det er IKKE en fejl på bane, når kaninerne træder på springene, men ikke river ned:Det er en fejl, når kaninen hopper ud over sidestykkerne på et spring:Korrektioner

Det er en korrektion, når en kanin tager en volte foran et spring (både store og små):Banebygning

Jf. § 114, må der ikke bruges høje pinde, som dækker for udsyn til bagvedliggende pinde.

   

Et spring som ovenfor bør i stedet sættes op som her:


Et spring som fyrtårnet er helt tydeligt fra kaninens synsvinkel, selvom den har høje pinde:Vandgrav

Sidestykkerne på vandgraven skal være placeret, så kaninerne ikke kan hoppe skrå på vandgraven uden at gå på den forkerte side af sidestykkerne:

   

   


Rekordforsøg

På det seneste har der været mange rigtigt dygtige højdehopkaniner i Danmark, og der er derfor mulighed for, at der vil blive lavet rekordforsøg inden for kortere eller længere tid.
Som dommer ved rekordforsøg står man med et stort ansvar, og det er vigtigt at være helt sikker i sin sag omkring, hvordan sådan et udføres og bedømmes. Vi vil derfor her lige gennemgå de vigtigste ting omkring et rekordforsøg.
Generelt gælder det, at det er vigtigt, jf. § 95, at springet står på et plant underlag. Hvis der hoppes på græs, grus, flis eller lignende, er det vigtigt at finde et vandret plant underlag. Og når det kommer til rekordforsøget, er det vigtigt inden rekordforsøget, at måle højden helt præcist på højdespringet og foto- eller videodokumentere opmålingen. Husk at opmålingen jf. § 107 skal laves som var det på det plant underlag. Vi anbefaler kraftigt, at højden sættes mindst 1 cm og gerne 2 cm over allerede eksisterende rekorder, der ønskes slået, da det ikke giver nogen mening at slå en rekord med f.eks. 5 mm på en græsplæne, som altid vil være lidt ujævn. Ønskes springet lidt højre end kramperne tillader, kan der f.eks. lægges nogle træpinde under fødderne på springet (men det er vigtigt, at springet står helt lige).
Når selve rekordforsøget påbegyndes, er det vigtigt at videodokumentere det og gerne i flere vinkler, så der ikke efterfølgende kan stilles tvivl om rekorden.
Husk også følgende fra reglerne omkring rekordforsøg:
Skriv til
Hopudvalget© Copyright - Hopudvalget.dk
Design og layout: Maria Banke og Rasmus Bjerner
Der tages forbehold for fejl og mangler.