Årets Hopkanin 2018

2018 har været et godt år mht. Årets Hopkanin, hvor der ikke har været pause pga. større sygdomsudbrud og det har derfor været muligt at optjene point hele året. I alt har 398 kaniner optjent point til Årets Hopkanin 2018 og 1911 point er uddelt i alt. Vinderen af Årets Hopkanin 2018 med 38 point er Winds Ch. Cyclops ført af Mette Wind - Hopudvalget ønsker mange gange tillykke!

Årets Hopkanin 2018 - Winds Ch. Cyclops

Foto: Yasmin Grønneløv


Vinderen 2018 - Winds Ch. Cyclops

Skrevet af Mette Wind

Mason som han kaldes til dagligt, er en lille dreng som er født her hos Stald Wind, i oktober 2016.
Han er en dreng med masser af charme, selvtillid og mod, som har gjort ham til den dygtige hopkanin han er i dag. Mason har jeg givet masser af selvtillid fra han var helt lille, og han forsøger altid at gøre sit bedste, både på baner, men også på højde og længde. Mason er tredje generation, som vinder Årets Hopkanin. Hans far Stampegårdens GdCh. Mystic Maze vandt i 2016, og hans farfar Winds GCh. Anakin Skywalker vandt i 2013, 2014 og 2015. Det ligger så dybt i ham, at han er avlet til hop, og med hans gode bygning, og flotte holdning, har det været med til, at hoppen ligger naturligt for ham.
Hans bedste disciplin er højdehop, hvor han efter kun tre starter blev Champion, og har taget certifikat på alle sine fire starter. Senest til Vinter Cup, hvor han vandt med et hop på 90 cm., og blev samlet vinder af cuppen.

Mason er typen som gør sig bemærket på en hopbane. Han oser af selvtillid, og springer gerne meget højere end springene er. Alle kaniner er specielle på hver deres måde, og Masons specielle adfærd, kommer når jeg vil tage ham op. Han vil så gerne hoppe, at når jeg forsøger at tage ham op, så kommer han med de vildeste spjæt, og hopper højt op i luften, som gør at han er umulig at fange.
Unge kaniner kan nemt brænde deres energi af, inden de kommer på banen, og Mason bliver derfor holdt oppe i armene, inden han skal på. Når vi er blevet kaldt op, sætter jeg ham ned, og så skal han stampe to gange, før han er klar til at komme på banen. Mason har nemt ved både opretstående og lange spring, men vandgraven er hans helt store mareridt. Den har han stadig ikke luret hvorfor den skal stå midt på en bane. Men lidt sjov får vi af og til, med et kæmpe hop, hvor han lander direkte nede i vandet.

Jeg er blevet spurgt et par gange, om Mason er den bedste hopkanin jeg har haft, og det er jo rigtig svært at sætte navn på, hvilken kanin der har været min allerbedste, for jeg har haft mange gode champion kaniner gennem årene. Men Mason er helt klart den kanin, som har haft nemmest ved at hoppe baner, og med selvtilliden i orden, så tror jeg han bliver endnu bedre, jeg tror i hvert fald på ham <3


Top 10 - 2018

Plac. Fører Kanin Point
1 Mette Wind (35 p.) og
Mia Hansen (3 p.)
Winds Ch. Cyclops 38
2 Charlotte Elleby (27 p.) og
Mette Brandbyge (4 p.)
Sundahls GCh. Ella 31
3 Mette Wind Stampegårdens GdCh. Mystic Maze 28
4 Karina Vilsbøll Oceans SCh. Playa Vargas af Sofiagårde 26
4 Mette Brandbyge (23 p.) og
Charlotte Elleby (3 p.)
Vilsmøllegårdens Ch Trivago 26
6 Mia Hansen Funnys Ch. Air Mist 21
7 Viktoria Behrendt Threms Hybens Ogmios Marley 20
7 Yasmin Grønneløv Maglebos Campolina 20
7 Yasmin Grønneløv Sharpies Paint the Town 20
7 Tanja Skou Pedersen (18 p.) og
Camilla Kirk Jensen (2 p.)
UniKins Lie To Me 20
7 Camilla Kirk Jensen (18 p.) og
Line Hansen (2 p.)
Stampegårdens Wild N' Reckless 20

Den fulde liste af Årets Hopkanin 2018 kan ses under resultater og 2018.
Skriv til
Hopudvalget© Copyright - Hopudvalget.dk
Design og layout: Maria Banke og Rasmus Bjerner
Der tages forbehold for fejl og mangler.